- En önemli 5 sonuç
- Motivasyon kaynakları
- Kişisel Projeler
- Nitelikler
- Test Sonuçları
- Son Eğitim Fırsatları!
- Web sitesinde güncel
- AI size uygun işlerle sizi eşleştirecek
- Önceki referanslarla veya yeni iş kontaktlarıyla iletişime geç
- Önceki pozisyonları ve maaşları gör
- Kimlerle bağlantıdasın
Günümüz CV'sinda adayların online ve offline profilleri birlikte yer alıyor. Bu şekilde aday tüm beceri, yetenek ve sosyal niteliklerini göstermiş oluyor. LinkedIn ve Twitter hesapları, kişisel bloglar geçmiş deneyim ve başarıları göstermede rol oynuyor.
Staj, kısa iş deneyimleri ve belli bir alanda yoğunlaşmış deneyimler, adayın başvurduğu rol için ne derecede uygun olduğunu gösterir. Bu da genelde işverenlerin başlangıç seviye CV'de ilk baktığı noktalardandır.
Bugün başlangıç seviye rollere başvuran adayların bile belli alanda bazı becerileri geliştirmiş olması bekleniyor.
2018 yılında birçok öğrencinin net ve direkt bir eğitim yolu izlediğini, sektöre özel eğitimlere yöneldiğini görüyoruz. Lisans üstü eğitimler de bir alanda uzmanlaşmak üzere sıkça tercih ediliyor.
2000 yılında, özellikle başlangıç seviyelerinde, CV'de kişisel bilgilere çokça yer verilirdi. Genelde profesyonel e-posta adresi bulunmazdı.
2000 yılında sektörden bağımsız olarak, birçok CV'de deneyimlerin hepsine yer verildiğini görüyorduk.
Başlangıç seviye rollerde en temel bilişim yetkinliklerini yazmak bile önemliydi. Yeni yüzyılla beraber, CV'de yer verilen standart bilgisayar ve ofis yönetim becerileri evrilmeye başladı. Dil yetenekleri önemini korumaya devam etti.
CV'lerde somut başarılar kadar hobi ve ilgi alanları da yer alıyor. Ancak bunların bazılarının başvurulan rolle pek de ilgisi olmadığını görüyoruz.