Bir ofis toplantısında iki kişi karşılıklı konuşuyor.

Uzunca bir araştırma ve başvuru sürecinin sonunda, bir sonraki işiniz olacağını umduğunuz iş için mülakata girdiniz.

İş için gerekli vasıflara ve deneyime sahipsiniz. CV'niz de bu pozisyona oldukça uygun. Önünüzdeki mülakata neredeyse hazırsınız. Ancak işe alınmak için geçmeniz gereken, yüz yüze görüşme sırasında iyi bir izlenim bırakmak gibi önemli bir sınav daha var.

Öyleyse, gireceğiniz bir sonraki mülakattan önce aşağıdaki temel hazırlık adımlarını takip edin:

1. Araştırma ve hazırlık yapın. Görevin özelliklerini öğrenin ve CV’nizde bilmediğiniz nokta kalmadığından emin olun. “Çok fazla tekrara" gerek yok, ancak neredeyse her mülakatta sorulan bazı sorular var. Bu yüzden şu klasikleşmiş sorulara hazırlansanız iyi olur: “Sizi neden işe almalıyız? veya "Güçlü ve zayıf yönleriniz neler?" Birkaçını saymak gerekirse .... Mülakat sırasında, geçmiş deneyiminizin sizi bu pozisyon için nasıl vasıflı kıldığını göstermeye çalışın.

2. Beden dilinize hakim olun ve giyiminizin kusursuz olmasını sağlayın. İlk mülakat, işvereni etkilemek için elinizdeki tek fırsat. Mülakatı kimin yapacağını öğrenin. Böylece konuşmanızı buna uygun olarak şekillendirebilirsiniz. Mülakata geç kalmayın, samimi bir şekilde el sıkışarak selamlaşın ve düzenli şekilde göz teması kurun, ancak uzun süre bakmaktan kaçının.

3. Becerilerinizi teste tabi tutun. Becerilerinizi değerlendirmeyi amaçlayan sorularla karşılaşacaksınız. Önemli bir pozisyonda bulunduğunuz birkaç önemli projeyi ve hedeflerinize ulaşmak için attığınız adımları sıralayın. Sektöre yönelik ön araştırma yaparak görüşeceğiniz işe alım yöneticisinin karşılaştığı sorunları belirlemeye çalışın ve bu sorunları çözmek için ne yapacağınızı ana hatlarıyla belirtin.

4. Kendinden emin ve inandırıcı görünmeye çalışın. Mülakat sırasında güven vermeye çalışın. Mülakat sırasında güvenilir biri olduğunuzu kanıtlamanız ve söylediklerinize inanmadığınız yönünde bir izlenim yaratmamanız önemlidir.

5. Resepsiyonistten bakım görevlisine kadar karşılaştığınız herkese karşı nazik olun ve kendileriyle göz teması kurun. Ancak sorular karşısında ne düşündüğünüzü söylemekten çekinmeyin.

Mülakatın sonunda, sürecin geri kalanının nasıl işleyeceğini öğrenin. En zorlu mülakatlardan sonra bile coşku ve empati göstermek önemlidir.

İş mi arıyorsunuz?

En iyi iş tekliflerini internet sitemizde bulabilirsiniz.

Hemen başvurun

Maaş Anketleri

Piyasa trendleri ve sektöre göre maaş hakkında önemli bilgiler

Daha fazlasını keşfet