İş ilanlarını görüntüleyin ve yeni işinize başvurun.
Hemen bizimle iletişime geçin.
PageGroup olarak hedefimiz dokunduğumuz hayatları değiştirmek.
Müşterilerimiz için en iyi yetenekleri buluyor, adayları hayallerindeki işe kavuşturuyoruz.
PageGroup olarak çalışanlarımızın potansiyelini gerçekleştirebileceği olanaklar yaratıyor, böylece dokunduğumuz hayatları değiştiriyoruz.
Yazılım geliştiricilerden siber güvenlik uzmanlarına, teknoloji profesyonelleri modern dünyanın şekillenmesinde kritik bir rol oynuyor. Öyleyse, pek çok insanın hem entelektüel olarak teşvik edici hem de finansal olarak ödüllendirici bir kariyer şansı için BT rollerini cazip bulmasına şaşmamalı.
Ama kimse bir gecede teknoloji kahramanı olmaz! Ne kadar yetenekli ve nitelikli olursanız olun, ilgi alanlarınıza, becerilerinize ve kişiliğinize uygun bir uzmanlık alanı seçmeniz gerekir. Kariyer yolunuzu çizmenize yardımcı olmak adına, teknoloji alanında en yeni beş rolü ve işverenlerin bu pozisyonlarda aradıkları beceri ve nitelikleri sizin için derledik.
“Agile” gibi yazılım geliştirme metodolojileri, sürekli geliştirme, işbirliği ve hesap verebilirliği teşvik ederek ekiplerin kaliteli ürünleri hızlıca sunmasına yardımcı oluyor. Fakat birçok kuruluş için bu tür metodolojiler, geliştirme ve operasyon ekipleri arasındaki engelleri yıkmak için yeterli değil.
İşte burada DevOps devreye giriyor. Adından da anlaşılacağı gibi bu metodoloji, geliştirme ve operasyon ekiplerinin, yazılım geliştirme süreçlerinin planlama ve kodlamadan uygulama ve izleme aşamalarına kadar tüm yaşam döngüsü boyunca uyum içinde çalışmasını sağlıyor. DevOps mühendisleri, ekiplerin işbirliği yapmasına ve neredeyse gerçek zamanlı olarak geri bildirim sağlamasına imkan tanıyan araçlar kullanarak kod geliştirme ve test etme arasında sürekli bir entegrasyon sağlamayı hedefliyor.
DevOps, yazılım geliştirme ve test etme için oldukça uygun maliyetli bir yaklaşım; bu da bu BT rolünün son zamanlarda gördüğü rağbetin nedenlerinden biri. Diğer bir neden ise, bulut teknolojilerinin son birkaç yılda patlayarak büyümesi. Bulut geliştirme projeleri hem sayı hem de karmaşıklık açısından büyüdükçe DevOps mühendisleri, kullanıcıların ve işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayan uygulamalar geliştirmenin optimize edilmesinde kritik bir rol oynuyor.
Veri bilimcisi, istatistik, matematik ve bilgisayar bilimlerini harmanlayan en gelişmiş BT rollerinden biridir. Hatta bu rolün entelektüel karmaşıklığından dolayı birçok şirket veri bilimcisi adaylarının saydığımız disiplinlerden birinde doktora sahibi olmasını ister.
Ancak veri bilimciliğinin akademik bir rol olduğu fikrine kapılmayın. Şirketlerin bu profesyonellerle çalışma amacı, büyük veri kümelerini analiz edip bilgi sağlamaları, böylece operasyon ve iş stratejilerini yönlendirmeye yardımcı olmalarıdır. Verilerden bu yolla bilgi edinen şirketler maliyetleri azaltabilir, karar verme süreçlerini iyileştirebilir ve yeni pazar fırsatları bulabilir. Kısacası, veri bilimcilerin hem iş süreçleri hem de rakamlarla iyi çalışabilecek altyapıda olmaları gerekir.
Aynı şey veri analistleri için de söylenebilir, ancak bu BT rolünü veri bilimcilerden ayıran önemli farklar vardır. Veri analistleri genellikle mevcut veriler üzerinde çalışırken, veri bilimciler bu verileri yakalamak için sıfırdan süreçler tasarlar. İyi veri analistleri, verileri taze ve ilgi çekici bir bakış açısıyla sunan grafik ve raporlar oluşturma konusunda başarılıdırlar.
Sektörler giderek daha fazla veri odaklı hale geldikçe bu BT rollerine olan talep de artıyor. Günümüzde kuruluşlar, sosyal medya kanalları, veritabanları ve Nesnelerin İnterneti (IoT) sensörleri dahil pek çok kaynaktan ham ve karmaşık veriler topluyor. Veri bilimciler, bu işlenmemiş veri yığınlarından değerli çıkarımlar yapmada kilit işlev görüyor.
Veri bilimi veya veri analizi alanında bir kariyer düşünüyorsanız, şirketlerin tahmine dayalı modeller oluşturmak için makine öğrenimi araçlarına yatırım yapmasına bakarak otomatik süreçlerin bu BT rollerinin yerini alabileceğinden endişe duyabilirsiniz. Ancak bu araçlar giderek daha güçlü hale gelse de, çoğu uzman bunların yakın zamanda veri bilimcilerin ve analistlerin yerini alacağını düşünmüyor. Verilerin hala şirketin iş ihtiyaçlarına göre uyarlanıp hazırlanması gerekiyor ki bu görevi alan bilgisine sahip insanların üstlenmesi en uygun seçenek.
BT sektörü, harika teknolojiler için harika fikirleri olan harika insanlarla doludur. Ancak bu, bir ürünün pazara sunulması için yeterli değildir. Büyük resmi görebilen ve bir projenin çeşitli ve bazen rekabet halindeki unsurlarını tek bir bütüncül stratejiyle ele alabilen birine ihtiyaç vardır.
Bu kişi ise, teknoloji operasyonlarını genel yönetimle birleştiren proje yöneticisidir. Bir projenin başından sonuna kadar yönetiminden sorumlu olan BT proje yöneticilerinin görevleri şunlardır:
Gittikçe daha da dijitalleşen ve küreselleşen iş ortamında şirketlerin ürün ve hizmetlerini pazara sunabilmek için değişen koşullara hızla uyum sağlamaları gerekiyor. Bunun için ise, kendi başına fikir yürütebilen ve karmaşık gereksinimleri tutarlı tek bir stratejiye dönüştürebilen liderlere, yani BT proje yöneticilerine ihtiyaçları var. Liderlik becerileriniz, teknoloji tutkunuz ve bir şirkette değişime yön verme yeteneğiniz varsa, bu rol sizin için uzun vadede mükemmel fırsatlar sunabilecek bir kariyer yolu.
Giriş düzeyindeki web geliştiricileri, ön yüz veya arka yüz geliştirici olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkar. Ön yüz geliştiriciler, web sitesinin görünümü, hissiyatı ve kullanıcıların web sitesiyle nasıl etkileşime girdiğiyle ilgilenir. Arka yüz geliştiriciler ise web sitesinin temel işlevselliğiyle ve veritabanları, sunucular ve bulutla nasıl etkileşime girdiğiyle ilgilenir.
Kariyerinizde ilerledikçe ve farklı programlama dilleri ve sistemleri hakkında bilgi ve deneyim kazandıkça önünüzde üçüncü bir seçenek açılacaktır: tam kapsamlı geliştirici. Bu seçkin teknoloji uzmanları, arka yüz ve ön yüz süreçleri arasında kolaylıkla hareket edebilir. Ayrıca iş trendleri ve en iyi kullanıcı deneyimi uygulamaları konusunda bilgilidirler, bu sayede strateji tavsiyelerinde bulunma ve danışmanlık etme konusunda yeterli donanıma sahiptirler. Son olarak, tam kapsamlı geliştiriciler, çeşitli müşteriler ve paydaşlarla işbirliği yapma ve üst yönetime rapor verme kabiliyeti dahil birinci sınıf iletişim uzmanları olmalıdırlar.
Şirkete kazandırabilecekleri değere ve teknoloji sektöründe web geliştirmeye artan talebe bakılırsa, 2022’de tam kapsamlı geliştiricilerin peşinde koşulması şaşırtıcı değil. İşverenler, geliştiricileri işe alırken yalnızca üst düzey kodlama becerilerine bakmıyor. Aynı zamanda adaptasyon becerisi ve esnekliğiyle geliştirme sürecini hızlandırıp kolaylaştırabilecek yetenekler arıyorlar. Tam kapsamlı geliştiriciler tam da bu ihtiyacı karşılıyor.
Ancak bu BT rolünü kariyerinizin ilk aşamalarında üstlenmeniz kolay değil. Hem ön yüz hem de ön yüz süreçlerde çalışabileceğiniz her fırsatı değerlendirerek zaman içinde kendinizi, her ikisinde de ustalaşmış bir aday olarak güvenle takdim edebilirsiniz.
Kötü niyetli bir bilgisayar korsanı gibi düşünerek şirketinizin bilgi güvenliği sisteminin açıklarını tespit edebilir misiniz? Aynı zamanda bir şirket yöneticisi gibi düşünüp şirketin itibarını ve kârlılığını koruyacak bir siber güvenlik stratejisi tasarlayabilir misiniz?
Öyleyse, siber güvenlik analistliği tam size göre bir iş olabilir. Siber güvenlik analistleri, siber güvenlik mimarları ve mühendisleriyle yakın çalışırlar. Sıklıkla karıştırılan bu roller, kesiştikleri noktalar olmakla birlikte aynı değillerdir. Analistler, kuruluşun ağını izleyerek ihlalleri ve güvenlik açıklarını tespit eden ilk savunma hattıdır. Siber güvenlik mimarları ve mühendisleri bu analize dayanarak, tespit edilen tehditlere karşı koymak üzere sistemler tasarlayıp uygular.
Dijitale öncelik veren iş stratejileri giderek daha fazla benimsendikçe kuruluşlar da siber saldırılara karşı daha savunmasız hale geliyor. Bu riski hafifletmek amacıyla şirketler, siber saldırıları tespit edebilecek, önleyebilecek ve bunlara karşılık verebilecek siber güvenlik uzmanlarını işe almayı istiyor. Birçok alanda, özellikle de finans hizmetleri, sağlık, devlet ve perakende gibi sektörlerde siber güvenlik analisti ve benzeri BT rollerine yüksek talep olduğunu görüyoruz.
Siber güvenlik analistliği, genellikle bilgi güvenliği pozisyonlarında en az üç yıllık deneyim gerektiren orta düzey bir BT rolüdür. Teknoloji kariyerinize yeni başlıyorsanız, güvenlik yöneticiliği gibi giriş seviyesinde güvenlik pozisyonlarını değerlendirin.
Çok işlevli bir rol olan iş analistliği, bilgisayar bilimleri, finans ve pazarlama gibi alanlarda bilgi ve uzmanlıklardan faydalanmayı gerektirebilir. Uzmanlık alanı ne olursa olsun tüm iş analistleri, müşteri ihtiyaçlarını belirleyip yorumlama ve bunları uygulanabilir iş stratejilerine dönüştürme tutkusu taşır.
En yaygın iş analisti sorumlulukları finansal analiz, veri akışı analizi ve proje yönetimidir. İş analistleri genellikle ürün düzeltme ve iyileştirmelerini uygulamaya koymak üzere tasarımcılar, geliştiriciler ve kalite güvence ekipleriyle çalıştığından, bu rolde güçlü iletişim ve işbirliği becerileri önemli yer tutar.
İş analistleri için zaten yüksek olan talebin önümüzdeki birkaç yıl içinde daha da artması bekleniyor. Bu talebin temel itici güçlerinden biri, dijital dönüşüm ve kuruluşların iş faaliyetlerinin nasıl yürüdüğüne ilişkin büyük veri hazinelerine ulaşma ihtiyacıdır. Bu veriler işletmelere rakipleri karşısında önemli bir üstünlük sağlayabilir — tabii eğer ekiplerinde bu verileri yorumlayıp yararlı fikirlere ve çözümlere dönüştürebilecek kişiler varsa.
En iyi iş tekliflerini internet sitemizde bulabilirsiniz.
Piyasa trendleri ve sektöre göre maaş hakkında önemli bilgiler