maas-pazarlik

Şirketi ve pozisyonu araştırın

Şirketin mali durumunu bilmek, daha iyi ve daha gerçekçi beklentileriniz olması açısından size fikir verir. Ekonomik zorluklar yaşayan ya da faaliyete yeni başlayan bir şirket, her zaman çalışanlarına iyi giden bir şirket kadar fazla imkan sağlayamayabilir. Ayrıca şirket içerisindekilerin yanı sıra diğer şirketlerde de benzer pozisyonlar için ne kadar ödeme yapıldığını bilmek isteyebilirsiniz. Maaş pazarlığına girmeden önce pozisyonunuzun maaş karşılığını öğrenmeniz bu açıdan çok önemlidir.

İhtiyacınızı belirleyin

Tüm gereksinimlerinizle birlikte kendi kişisel mali tablonuzu hazırlayın. Standart yaşam masraflarınızı, mevcut sektör standartlarınız, eğitim ve deneyimlerinizle birlikte tartın. Bununla birlikte kabul edilebilir, ideal bir minimum maaş önerisi çıkarabilirsiniz. Bu rakamlar, maaş müzakereleri esnasında size yardımcı olacaktır. Unutmayın sınırı çok aşağıda tutmak, özgüven ve bilgi eksikliğini gösterir.

Ek avantaj ve teşvikleri de düşünün

İşverenler maaşın yanı sıra çalışanlarına prim, ikramiye gibi pek çok ekstra ve avantaj sunabiliyor. Düşünme aşamasında maaş harici avantajları da hesaba katarsanız daha memnun bir biçimde işi kabul edebilirsiniz. Eğitim desteği, esnek saatler, şirket aracı, daha fazla tatil günü, manzaralı bir ofis ve yükselmek için sunulacak fırsatlar bu avantajların sadece birkaçıdır.

Zamanlama önemli

Her zaman tavsiye edilen, ilk olarak potansiyel işvereninizin konuyu maaşa getirmesidir. Mülakat esnasında maaş beklentinizin sorulmasını bekliyorsanız, ilk olarak görüşme yaptığınız kişiye pozisyonla ilgili daha fazla bilgi almak istediğinizi söyleyin. Mülakatlardan sonra iş size teklif edildiğinde ise artık maaş hakkında daha açık bir şekilde rahatlıkla konuşabilirsiniz.

İyi; ama adil pazarlık yapın

Araştırmanızı yaptıysanız, artık ne istediğinizi ve ne kadar almanız gerektiğini biliyorsanız, gerçekten gereken tutarda bir maaş pazarlığı için endişe etmenize hiç gerek yok. Şunu bilmelisiniz ki görüşme yaptığınız kişi de, siz de en iyisi için pazarlık ediyor olacaksınız. Adil ve hem kendiniz, hem de geleceğinizle ilgili karşınızdakine karşı gerçekçi olun. Pazarlığa özgüvenli girin ve, sizi tercih etmekle ne kadar doğru bir seçim yaptıklarınıı gösterin.

İlginizi çekebilir:

Teknik olmayan becerileri geliştirmek

Güçlü İletişimin 5 Altın Kuralı

Kariyer değişikliği mi düşünüyorsunuz? Güncel CV’nizi bizimle paylaşın

İş mi arıyorsunuz?

En iyi iş tekliflerini internet sitemizde bulabilirsiniz.

Hemen başvurun

Maaş Anketleri

Piyasa trendleri ve sektöre göre maaş hakkında önemli bilgiler

Daha fazlasını keşfet