Bir adam, gün batımında bir kayanın üzerinde, kollarını açık bir şekilde duruyor.

İşyerinde üretken olmakta genellikle zorlanıyor musunuz? Modern yaşamın getirdiği dikkat dağıtıcı unsurlardan ve streslerden dolayı zorlanmanız gayet normal. Hem işyerinde hem de iş dışında üretken olmak yalnızca daha fazla işin üstesinden gelmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda zihinsel ve fiziksel sağlığınızı da artırır. Masabaşı bir işte çalışmak, günlük yaşamınızda üretken, aktif ve sağlıklı olmak için çaba göstermeniz gerektiği anlamına gelir. İşte ve evde üretkenliğinizi en üst düzeye çıkarmak için işte bazı ipuçları.

1. İyi bir uyku çekin

İyi uyumak, üretkenliğin önemli bir bileşenidir. Eğer işte ya da genel yaşamınızda yorgunsanız, büyük olasılıkla işinizi en iyi şekilde yapamayacak ya da baş edemeyeceğinizi hissettiğiniz için öncelikli işleri yapmayı erteleyeceksiniz. Her gece 7-9 saat arasında uyumayı hedefleyin, bu sayede her işinizde kendinizi tetikte ve motive hissedeceksiniz.

2. Dengeli bir diyet sürdürmeye odaklanın

Çok fazla işlenmiş gıda ve şeker tüketimi sadece kilo almaya değil, aynı zamanda enerjide düşüşlere ve bunun sonucunda da verimsizliğe yol açabilir. Sağlıklı ve dengeli bir diyetle zihninizi ve vücudunuzu besleyerek sağlığınıza odaklanın. Bu sayede hem daha enerjik hissedecek hem de daha aktif olacaksınız.

3. Hem işte hem de iş dışında aktif olun

Her ne kadar gitmeniz sizin için iyi olacak olsa da, aktif olmak için her gün spor salonuna gitmenize gerek yoktur. Küçük değişiklikler yaparak aktif bir yaşam tarzına sahip olmayı hedefleyin. İşe giderken yürümeye veya bisiklete binmeye başlayın, spor salonuna kaydolun ve haftada iki-üç kez gidin, alternatif olarak yürüyüş yapmak için öğle vakti ofisten çıkmayı hedefleyin. Bu aynı zamanda size düşünecek vakit de sağlar ve sonuç olarak daha sağlıklı ve mutlu hissedersiniz.

4. Kendinize zaman ayırın

Verimlilik eksikliğinin ana nedenlerinden biri strestir. İşyerinde stresli hissetmek, profesyoneller için çok sayıda soruna neden olabilir. Kendinizi günlük yaşamın stres ve kaygılarıyla boğulmuş hissediyorsanız, oturup gevşemek için biraz zaman ayırdığınızdan emin olun. İster meditasyon yoluyla, ister bir arkadaşınızla veya ailenizden biriyle konuşarak veya sadece biraz ara vererek dinlenin, bunu yapmanız işe döndüğünüzde üretkenliğinizi artıracaktır.

İşte Konsantrasyonunuzu Korumak İçin 5 İpucu

5. Ulaşılabilir hedefler belirleyin

Tamamlanması gereken çok fazla işi aynı anda yüklenmek üretkenliğinizi olumsuz etkiler. Üretkenlik, akıllıca çalışmak ve işleri elinizden gelen en iyi şekilde yapmaktır. Gerçekçi olmayan hedefler koymak yalnızca üzerinizde gereksiz baskı oluşturmakla kalmaz, büyük olasılıkla işte hata yapmanıza da yol açar. Önünüzdeki gün ve hafta için kendinize ulaşılabilir hedefler belirleyin, bu şekilde işleri küçük bölümler halinde yapabilir ve yapılacaklar listenizdekilerin üstünü çizmeye başlayabilirsiniz.

6. Becerileriniz üzerinde çalışın

Kişisel gelişim, üretkenliğin önemli bir parçasıdır. Günlük rolünüzde üretken olabilirsiniz, ancak kendinizi bir profesyonel olarak geliştirmiyorsanız, gelecekte çalışma arkadaşlarınıza kıyasla mesleki olarak daha az gelişmiş hissettiğinizde buna pişman olabilirsiniz. Becerileriniz üzerinde çalışmak, kendinizi iş dışında geliştirmenize yardımcı olabilir ve ayrıca kapsamlı kariyer hedeflerinize de katkıda bulunabilir. Sektöre özel bir kitap okuyun veya sektördeki gelişmeleri takip etmek için bir dergiye abone olun. Bu sayede işinizle ilgili daha fazla bilgi sahibi olacak ve kariyerinizi geliştirebileceksiniz.

Teknik olmayan becerileri geliştirmek

7. İş yükünüzü düzenleyin

İşteki yoğun dönemlerde, kendinizi kolaylıkla yapmanız gereken işlerin altında kaybolmuş bulabilirsiniz. Bu durum stresli olabilir ve üretkenliğinizi olumsuz etkileyebilir. İşlerinizi bir liste haline getirin ve ne kadar sürede tamamlayacağınız da dahil olmak üzere tüm işlerinizi detaylandırın. Bu şekilde tam olarak yapmanız gereken işleri yapacak ve gerektiği gibi önceliklendirme yapabileceksiniz. Bunu yapmanız, işyerinde üretkenliğinizi artıracaktır.

İlginizi çekebilir: Stratejik Kariyer Planlamasıyla Hedeflerinize Ulaşın

Daha fazla fikir ve destek için Tavsiye Bölümümüzü ziyaret edin.

İş mi arıyorsunuz?

En iyi iş tekliflerini internet sitemizde bulabilirsiniz.

Hemen başvurun

Maaş Anketleri

Piyasa trendleri ve sektöre göre maaş hakkında önemli bilgiler

Daha fazlasını keşfet